Εργασίες Μαθητών
Σχολική βία PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2013 17:40

"Στις μέρες μας παρατηρείται αύξηση τηςενδοσχολικής βίας, γιατί;" Μια εργασία από την Μυρτώ Χρυσοβέργη, μαθήτρια της Ε΄ τάξης.

 
Puzzle PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2013 17:32

Η μαθήτρια της Ε΄ τάξης Μάρτα Στασινοπούλου δημιούργησε ένα Puzzle σχετικό με την παχυσαρκία. Ας μάθουμε παίζοντας πατώντας εδώ.

 
"Οι περιπέτειες του Οδυσσέα" - Γ΄ Τάξη PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 08 Ιούλιος 2012 19:28

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης ασχολήθηκαν με την προσωπικότητα του Οδυσσέα και το κοινωνικό πλαίσιο της εποχής του.

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα

 
"Μαμά, έβαλες λαδάκι στο φαγητό;" - Δ΄ Τάξη PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 08 Ιούλιος 2012 19:20

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης υλοποίησαν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για το λάδι. Η διαθεματική προσέγγιση ενέπλεξε ποικίλα γνωστικά πεδία με τη Μεσογειακή διατροφή.

Μαμά, έβαλες λαδάκι στο φαγητό;

Μπακάλη Στέλλα

 
" Η ελιά και το λάδι " - Α΄ Τάξη PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2012 10:28

Οι μαθητές της Α΄ τάξης κάνοντας τα πρώτα τους βήματα σε σχέδια εργασίας γνώρισαν το δέντρο της ελιάς μέσα από τη μυθολογία, ιστορία, παράδοση και έμαθαν τον τρόπο εξαγωγής του λαδιού.

Η ελιά και το λάδι                                          

Στραβοκεφάλου Δήμητρα              

 
Κολοκοτρώνης - ΣΤ΄ Τάξη PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2011 10:33

Ο Κολοκοτρώνης του Νίκου Κωστόπουλου

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στο Ραμοβούνι της Μεσσηνίας το 1770 από οικογένεια κλεφταρματολών. Ο πατέρας του είχε σκοτωθεί σε εχθροπραξίες με τους Τούρκους, όταν ο Κολοκοτρώνης ήταν ακόμη παιδί. Τότε η μητέρα του πήρε τα παιδιά και πήγε στην Αλωνίσταινα, γιατί καταγόταν από εκεί. Ο Κολοκοτρώνης στα 15 του μπήκε σε σώμα κλεφτών και λίγο αργότερα δημιούργησε δικό του σώμα.

Σε ηλικία 20 χρονών παντρεύτηκε και έζησε στο Άκοβο. Το 1810 κατέφυγε με την οικογένειά του στη Ζάκυνθο για να γλιτώσει από τους διωγμούς των Τούρκων. Εκεί υπηρέτησε στον αγγλικό στρατό με το βαθμό του ταγματάρχη του σε Σύνταγμα Ελλήνων Εθελοντών. Όταν το σύνταγμα διαλύθηκε ο Κολοκοτρώνης έγινε έμπορος. Σε αυτά τα ταξίδια του έμαθε για την Μεγάλη ιδέα και μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία το 1818. Στις 23 Μαρτίου του 1821 μαζί με τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη θα σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης στην Καλαμάτα.

Περισσότερα...
 


Επιμέλεια από τους : Μπιλιούρη Αργυρή, Ολάνη Παναγιώτα και Πατούρα Ιωάννη